Mrożone cytryny – cudownie odkwaszają organizm i chronią przed chorobami

Od dawna wiadomo, że picie wody z sokiem z cytryny znakomicie odkwasza organizm. Nowe badania wykazały po raz pierwszy, jak limonoidy, naturalne związki obecne w cytrynach i innych owocach cytrusowych utrudniają wzrost komórek rakowych ER + i ER-. Ukazuje to nowe światło na znaczenie owoców cytrusowych w profilaktyce raka piersi i popiera wcześniejsze badania, które wykazały, że spożycie owoców może zmniejszyć ryzyko raka piersi. Nie należy jednak pozbawiać cytryn skórki tylko zużywać całe owoce. Trzeba kupować owoce ekologiczne, myć je dokładnie i mrozić. Skórka z cytryny zawiera 5-10 razy więcej składników odżywczych niż sok z cytryny, są one znakomitymi antyutleniaczami. Mrożone cytryny można kroić w plasterki, łatwo je też ścierać na tarce i dodawać do różnych potraw i napojów.

Mroź cytryny aby wydobyć z nich to co najlepsze!

Mrożone cytryny znakomicie leczą infekcje bakteryjne i grzybicze ze względu na swoje właściwości przeciwbakteryjne. Pomagają w likwidacji depresji, zmniejszeniu stresu i zaburzeń nerwowych oraz regulują ciśnienie krwi.

Mroź cytryny, ciesz się ich wspaniałym smakiem i korzystaj z ich dobrego wpływu na stan zdrowia. Jesteś jedyną osobą odpowiedzialną za własne zdrowie więc upewnij się, że robisz co możesz aby służyło ci jak najdłużej.

Jeśli masz pytania napisz do nas

Dowiedz się więcej

Jak szybko i skutecznie oczyścić organizm